Stand up comedy, nya bekantskaper och roligt på jobbet

Så, en ledig kväll och lite tid att blogga!
 
Inte för att jag har jobbat kväll, nej nej. Dock skulle jag ju kunna om jag ville, jag är den enda på mitt jobb som går efter åtta timmars arbetsdag kan jag säga. Nej, jag har varit ute och socialiserat, som man säger.
 
I tisdags träffade jag Lucero och åt middag. Vi gick till ett vietnamesiskt ställe på Sanlitun. Sandra och jag hängde där varje kväll vår sista vecka och åt samma rätt varje gång. Så gott var det! Nu ville jag ju tillbaka igen, såklart. Stället är sig likt men har fått ett ansiktslyft och typ dubbelt så höga priser. Vi som tyckte vi betalade mycket för två och ett halvt år sedan när vi lade mer än 20 kronor på mat. Nu kostade det mesta runt 40, så en rätt rejäl höjning. Hur som helst, gott var det men det nådde inte den där himmelska nivån som den en gång hade. Tråkigt! Sedan gick vi vidare till Beermania, en bar som för kvällen hade en stand-upföreställning. Inte på kinesiska så klart, det var amerikaner och britter som underhöll. De var kanske inga stjärnor men inga katastrofer heller. Kvällens stora happening var dock ett bilbatteri som började brinna precis utanför, med rejäla lågor! Trevlig kväll var det hur som helst.
 
Igår träffade jag en polsk och en australiensisk tjej som jobbar som lärare här i Beijing, på samma program som jag åkte med. Vi gick och åt nudlar och hade riktigt trevligt. De bjöd med mig att följa med ut på lördag tillsammans med ett gäng TTC:are vilket ska bli roligt, kul att träffa nytt folk. Också en riktigt bra kväll!
 
På jobbet är jag nu klar med alla reseförslag och de har gått vidare till chefen för genomläsning. Jag jobbar nu med två jätteroliga projekt som syftar till att utveckla företaget. Det första är deras hemsida som just nu är en katastrof. De vill att jag ska undersöka hur andra resesajter ser ut, vad gäller design och innehåll samt ta reda på vilken sorts resor som folk från Europa är intresserade av. Det andra är att titta närmare på den skandinaviska marknaden och föreslå framtida samarbetspartner som de kan bearbeta. Båda dessa är hur spännande som helst att jobba med, och tiden bara flyger fram!
 
Som ni hör så har jag det mycket bättre nu, jag har hittat det jag älskade med Kina och jag har roligt på jobbet. Känns hur bra som helst!
 
Imorgon blir det välkomstmiddag med andra interns här, ska bli kul! Har också ett spännande lunchmöte, kanske berättar mer om det senare ;).
 
 


Kommentarer
pappa

kul att allt funkar för dej,riktigt imponerande o läsa vad du gör både på jobb o annat,puss

2012-10-25 @ 22:13:00
Ella

Det låter roligt minsann glad du trivs så bra;)
Skype nästa vecka måste få se dig lite hihi:p

Va rädd om dig;) puss

Svar: Ja absoluut!:)
Jag är alltid rädd om mig! Nu ska jag svara på ditt mail, haha förvänta dig ett asgarv när du får det, jag har sagt ja till ngt riktigt crazy! ;)
Sofie

2012-10-26 @ 08:44:52
anonym igen

Jäkla vietnamesen! Hur vågar han göra mindre go mat och dessutom höja priserna med det dubbla. Galen snubbe!

Svar: Eller hur! Inte okej! Vi får leva på minnet istället ;)
Sofie

2012-10-26 @ 14:27:56


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Sofie Goes China

Mina kinesiska äventyr

RSS 2.0