Kirrat och klart, då!

Ja, det var någon vecka sedan, men har varit busy så jag har inte hunnit skriva det här än. Har nu fått bekräftat att jag kommer att få vara på China Environment International Travel Service Co., Ltd som jag tidigare skrivit om. I min arbetsbeskrivning står det följande: 

- Responsible for travel product promotion.
- Assist in travel product design and development
- Help with accommodation, travel and tickets booking for clients
- Responsible for networking and promotion
- Other tasks assigned by the supervisor.

Det låter verkligen helt perfekt, och roligt tror jag det blir! Dock tar jag det med en nypa salt. I Kina kan det bli lite hur som helst och det kan bli helt andra saker jag sedan får göra. Hur som helst kommer jag att lära mig massor och ha hur roligt som helst, I cannot wait! :D

Business district i Beijing

Dags att börja leta flygbiljetter! :D

Samtal från Kinesiska Muren

Har just avslutat ett rätt roligt och intressant samtal. Med mitt andra hemland, det underbara, knasiga och heltokiga Kina.

Efter att ha toppat upp mitt Skype-konto med lite kronor och ören för att kunna ringa till en vanlig telefon knappade jag in det evighetslånga numret och väntade på svar. Jag påmindes om det fantastiska i kinesisk mobiltelefoni - vad man än har för leverantör så möts man alltid av en trevlig liten, ofta kinesisk, trudelutt medans man väntar på att mottagaren ska svara. Lite mysigt.

Första försöket gick väl sådär, dålig mottagning gjorde att varken jag eller Tony, som jag skulle prata med, förstod vad den andra försökte få fram.

Tjugo minuter senare framgick det att han var vid den kinesiska muren - ganska bra anledning till dålig mottagning kan man tycka! När vi rett ut vem som var vem och vad jag ringde om visade det sig att han var guide, och också anledningen till att jag fått praktikplatsen eftersom han kände Nancy, som jobbar på företaget jag åker genom. Kontakter är A & O i Kina, ännu mer än här. Han berättade lite om företaget. Det är ett mindre företag som jobbar med att ta emot utländska resenärer till Kina och hjälpa dem med transport, boende och måltider under vistelsen. Kontoret, sa han, ligger i centrala Beijing i ett "business district", låter mycket bra! Han sa också att jag kommer att få svara på mail från västerländska resenärer bl.a.

Tonys engelska var väldigt bra (för en kines), vilket var skönt. Att försöka kommunicera med en kines som har dålig engelska över telefon är nämligen inte det lättaste. Han sa att hans chef var väldigt positiv till att jag skulle komma, och de såg fram emot att träffa mig. Sedan frågade han lite om Sverige. Hans kusin hade bott i Norge och besökt Stockholm, "a very beautiful city". Yes yes, sa jag. "And very nice people. Very humble". Yes yes! "And blue eyes. And blonde". Yes yes, instämde jag igen. "Are you blonde?" "No, I'm afraid not". Kan ha riskerat min praktikplats där, men förhoppningsvis kan de acceptera mig ändå ;). 

När vi sedan avslutat samtalet och skulle säga hej då, sa jag "bye bye" och han svarar med ett försiktigt "hej då" på svenska! Yes yes, hejdå, svarade jag. Då blev han riktigt glad och avslutade med "hej då, hej då, hej då, hej då!".  Det är anledningen till att jag älskar kineser, haha. Roliga är de!

Är så taggad nu, kan dessa fyra månader gå lite fortare eller?!

Calling Beijing!

Som jag nämde sist så har jag nu fått ett förslag på en resebyrå som jag ska göra min praktik hos i Kina. Egentligen ska man sedan ha en formell intervju med någon från företaget över telefon, men i mitt fall tyckte de jag hade så bra kvalifikationer att det inte behövdes. Roligt!

Jag ska dock ändå ringa och prata med Tony som jobbar där, för att få lite mer informationn om vad det är jag kommer att få göra och få ställa lite frågor. På onsdag - när jag är ledig och har tid att ringa - är det dags! Blir nog spännande tror jag. Mest spännande blir att se  hur det går rent tekniskt, haha.

Det kommer närmare och närmare nu, men har inte direkt haft tid att reflektera över det! Sommaren är fullsmockad med roliga saker, så där ligger väl mitt fokus mest just nu. Från och med idag jobbar jag nu på meetings&events-resebyrån där jag gjort praktik. Där blir jag kvar i fem veckor, med en liten Berlin-weekend emellan, innan jag åker till Frankrike en vecka med familjen. Sedan hem i två tre dagar innan jag drar iväg till Jersey, England, för att jobba som språkreseledare i tre veckor... Sedan börjar skolan en vecka efter att jag kommit hem. Så ja, hur allt detta ska gå ihop är nog det som snurrar mest i mitt huvudet nu. Men roligt är det, som sagt!


Jersey... Kommer bli sweet! :)

Sofie Goes China

Mina kinesiska äventyr

RSS 2.0