Uppdatering med bara 45 dagar kvar!

Det börjar verkligen närma sig nu, min avresa - eller hemresa som man också skulle kunna kalla det, på ett sätt. Den 13:e oktober bär det av, då åker jag "hem" till mitt älskade underbara Beijing... Jag längtar, men det känns fortfarande ganska långt bort och rätt overkligt att jag faktiskt ska åka!
 
Sommaren är slut - det var en fantastisk och händelserik sådan - och nu är man tillbaka i skolan igen. Idag hade vi en gästföreläsare som pratade just om Kina, och nu är jag ännu mer peppad. Åååh vad roligt och spännande det ska bli!
 
Just nu håller jag på med visumansökan, vilket aldrig går smärtfritt. Fyra sidor ska fyllas i och 600 kronor kostar det, jippie! Men vad gör man inte? Vaccin ska också fixas innan avresa, dock behöver jag bara en spruta denna gång då jag redan har de flesta man behöver :). Alltid något!
 
 
Jag har också fått mer information om mitt boende! Jag kommer att bo i en delad lägenhet i Chaoyang District i centrala Beijing. Det är ett affärsområde som är riktigt fint och hög standard för Kina. De bilder jag sett av rummet och lägenheten ser riktigt fina ut, så det känns bra. Området har bra kommunikationer, på linje 10, med inte alls långa restider till Sanlitun (ovan), Himmelska Fridens Torg och de andra centrala delarna.
 
Får jag åka imorgon?!

Sofie Goes China

Mina kinesiska äventyr

RSS 2.0