framme - men i karantan...


forsta rapporten fran kina!

Resan hit gick bra! Traffade en annan tjej som ocksa skulle hit pa arlanda och vi satt bredvid varandra pa planet. Skont att ha nagon att prata med. Sjalva resandet var ratt jobbigt och langt, sa det var skont tt komma fram. Nar vi landade pa beijings flygplats blev vi uppmotta(efter att ha gatt igenom typ 3 sakerhetskontroller varav en matte kroppstemperaturen) av folk fran work and travel company. Efter ca en timme, nar alla plan hade landat blev vi korda till vart hotell. Pa bussen fick vi munskydd som vi skulle anvanda hela tiden. i sitter nu i karantan pa hotellet och far inte lamna det pa en vecka, forutom parkeringen utanfor. Detta pa grund av svininfluensan som kina verkligen tar pa allvar. 

Ungefar ahlva gruppen av totalt ca 80 stycken ar pa det har hotellet och resten pa ett annat. i som ar har ar enligt ryktet ''high risk''  och bestar av britter och andra stackars europeer som mellanlandade i london. i ar ca 7 svenskar, en spanjor, ett par tyskar och nagon spanjor. 

Igar var vi lediga och samma sak idag. vi spenderar tiden med att spela spel och ga runt pa hotellet. Det ar lite som att vara i en bubbla med det riktiga kina utanfor... Skum kansla! De tar tempen pa oss varje dag och ahr man for hog far man sitta ensam i sitt rum nagon halvtimme for att se om den gar ner... Efter dessa sju dagarna far vi aka till universitetet och utforska staden, vilket ska bli roligt! var utbildning borjar dock i overmorgon, sa vi kommer inte sa mycket efter.

hotellet vi bor pa ar fyrsjtarnigt och riktigt najs! maten ar supergod och rummen ar frascha. Personalen ar dock inte sa bra pa engelska, igar bad vi om toapapper men fick tofflor istallet... i fick skriva ner tecknena pa en lapp sa blev det ratt till slut.

nu far jag lov att lamna over datorn, men jag vill lugna alla som kanske blev lite skarrade av detta med att ajg ahr det bra och har roligt och har traffat sa manga harliga manniskor! vet inte om jag kommer kunna anvanda datorn innan vi akaer harifran, men annars kommer det ga nar vi kommer till universitetet.

har ett kinesiskt nummer nu sa det gamla funkar inte. har skickat sms till mor och far - har ni fatt dem? jag har i sa fall inte fatt nagra svar.

om naqgon vecka blir jag nog mer tillganglig, sa hall ut! allt ar bra med mig och jag langtar inte hem alls ;)

bilder komemr ocksa senare! 

IMORGON!

Jag håller på och packar. Det går sådär. Tror jag får ner allt, men hur mycket det kommer att väga i slutändan är en annan fråga...

Har klippt mig. Bort med massa slitet hår, så nu är det kort och enkelt. Praktiskt, med andra ord.

Är något speedad just nu. Ah. Oh. Ih.

Fatta, jag åker till Kina IMORGON! Hur många gånger jag än säger eller skriver det så går det inte in i mitt huvud.

Imorgon, imorgon, imorgon.


Jag och syster i Stockholmsnatten för någon vecka sen(mobilbild,det ni ;))

Nej, jag fattar det fortfarande inte...

Hej då till vännerna...

Igår hade jag en middag här hemma för att säga hejdå till mina vänner. Det var ungefär hur trevligt och roligt som helst och jag är glad att så många kunde komma! :)

Som alltid var det några som inte kunde, men de ska jag försöka hinna med att träffa idag eller imorgon... Tajt schema!


Bonnie, Sara, Malin, Mathilda, Märta och Emma




Mickan och Sara kom instapplandes lite senare ;)

TACK till er som kom! Är så glad att jag har så fina vänner och jag kommer sakna er alla hur mycket som helst!

6 dagar till avgång, en vecka till ankomst!

Nu börjar nedräkningen på allvar! Det är bara dagar kvar tills jag lämnar Sverige för Kina, och det börjar kännas nu kan jag lova! Dock tror jag inte att man på allvar kan fatta att man är på väg förrän man åker.

Resan, ja. Åker den 29:e kl 12.05 från Arlanda, landar ett par timmar senare på Heathrow, London. Där ska jag sedan spendera tre timmar innan nästa plan går med destination - Beijing. 15 timmar tar det totalt. Lär vara rätt slut om man säger så! ;)


Den här veckan har jag för övrigt spenderat i Karlstad, som har bjudit på regn mest hela tiden. Men det är ändå mysigt att umgås lite med familjen innan jag åker(även om ena systern är kvar i Stockholm och jobbar, den svikaren! ;)).


Igår kom solen dock fram ett par timmar!

Lite update

Har nu äntligen haft tid att läsa igenom alla papper från Work&Travel Company - och det är inte lite det! Var bland annat information om universitetet jag kommer bo på, en kopia på kontraktet mellan mig, WTC och skolan jag kommer jobba på, samt lite allmän info. Bland annat om svininfluensan, som de verkar ta på stort allvar i Kina.... När vi kommer dit måste vi först på flygplatsen fylla i ett hälsoformulär innan vi släpps in, och sedan får vi inte lämna campus den första veckan(!). Dessutom kommer tempen att tas typ varje dag, och ev. symptom måste rapporteras... Lite sjukt på något sätt, men det är väl så det funkar där antar jag - lika bra att få reda på det från början!

Det är också rejält varmt i Peking just nu. Kollade väderleksrapporten för de närmsta dagarna och det är över 30 grader i princip varje dag. Hjälp?! 25 tycker jag är lagom, är det varmare än så vill man bara ligga på stranden... Men man får ta det helt enkelt!

Stod också att min placering kommer jag att få under sista veckan i Peking. Vilket jag har läst förut men det är ju svårt att lägga allt på minnet ;). Får nog läsa igenom allt någon gång till...

Ska också ta och repetera lite kinesiska! Har läst två kvällskurser på Medborgarskolan under året, som var ganska värdelösa i sitt upplägg, men jag har iaf lite papper och glosor jag kan lära mig. Ska bara ta tag i mig själv, hela kroppen bara säger nej så fort jag tänker "plugga" just nu!



Nu ska jag in till stan och ge blod en sista gång innan jag åker. När jag kommit hem får jag ju inte ge på typ ett halvår så det gäller att passa på! Efter det blir det bort till Hötorget för sista vaccinationssprutan(som för övrigt har halvt ruinerat mig, typ 2500 för alltihop! :S).

Magi...



Okej, det här har egentligen inget med min Kina-resa att göra men jag måste bara skriva om det här...

LENA ÄR SÅ STÖÖÖÖÖRT JÄKLA BRA!

Efter ett halvårs väntan på att få se henne live var jag alltså uppe i Skellefteå och tittade på hennes och Orups sommarturné. Och det kan bara beskrivas som magiskt. Längst fram vid kravallstaketet med en galen och bra publik bakom sig, och med två av Sveriges bäste liveartister framför sig - kan det bli bättre? Nej, jag tror inte det. Det var lycka och extas hela den 1,5 timme som konserten varade. Underbart. Är något hes nu bara ;).


(Bild: www.folkbladet.nu)

Jag vill se meeera Lena! Dumma mig som åker till Kina ;)

Om Pekinguniversitet och nattåg till Skellefteå

Igår fick jag ett brev med mer info från Teach and Travel China, om min första månad i Kina. Jag kommer att bo på (om jag inte minns namnet fel) University of international Business and Economics som ligger hyfsat centralt i Kina. Jag kommer att bo i någon slags studentkorridor på campus, tillsammans med 2-3 andra Teach and Travel-deltagare. Där kommer jag då alltså få undervisning i mandarin, kinesiska seder etc, samt hur man undervisar kineser i engelska, kan ju vara bra att veta! Under tiden jag är där får jag min placering och efter en månad åker jag iväg till den skola där jag ska undervisa. Spännande! Känns helt sjukt att det nu bara är 26 dagar - knappt fyra veckor- kvar tills jag ska åka. Har verkligen inte fattat det, och lär inte göra det förrän jag står där på Arlanda och säger hejdå till familjen...

Till helgen blir det dock en helt annan slags resa, och ett helt annat resmål. Ska till Skellefteå av alla ställen! Där Mathilda redan befinner sig, och tillsammans ska vi på Stadsfesten där, och se Lena och Orup! Lena är, som de flesta läsare av denna blogg säkert vet, en stor favorit hos mig, och detta var sista chansen för mig att få se deras sommarturné innan jag åker. De spelar typiskt nog i Stockholm bara 7-8 dagar efter min avfärd... Det ska bli ungefär hur roligt som helst att se dem igen, speciellt som det var ett halvår sedan sist, och lär dröja minst lika länge till innan jag får se henne igen ;).


Lena på Chinateatern i Stockholm. Foto: Jag

Sofie Goes China

Mina kinesiska äventyr

RSS 2.0