Hem igen till jul...

 
 
Det är lustigt ibland när man fattar beslut. Ofta, kan jag tycka, är inte det svåra att fatta beslutet. Det känner man inom sig rätt snabbt, vad som är rätt. Det svåra är ibland istället att acceptera att man beslutat något som man inte trodde att man skulle göra. Där ens logiska hjärna inte har övertygat magkänslan, hjärtat, det undermedvetna, vad man nu vill kalla det.
 
Jag har alltid sett mig som en som vill få så många upplevelser som möjligt, ta varje chans till nya upptäckter och därför var det självklart att stanna här så länge jag kunde. Jular kommer igen, sådana här chanser kanske inte gör det. Så gissa om jag blev förvirrad när jag insåg att jag hellre ville åka hem och fira jul? Det stämde inte med den bilden av mig själv som jag hade. Jättelöjligt kan det låta men att lyssna på rösten som sa att nej, du vill fira jul hemma, det var lite av ett stort steg för mig. Att det inte är att ge upp att åka hem tidigare, det är bara att välja något som betyder mer. Det betyder mer för mig att få fira jul hemma än att få en eller två veckors restid här. Allt har sin tid. När jag var här sist gjorde jag den grejen, så det känns som jag har fått det redan.
 
Och, let's face it, jag kommer hinna med en massa upplevelser och resor också för den delen medans jag är här. Jag tror man måste, och när jag skriver man så menar jag JAG, jag måste sluta se det jag inte får och se det jag får och har. Varför är det så svårt? Varför är det så svårt att uppskatta alla vackra, fina delar av livet som man har istället för att sörja det man inte har? 
 
Saker man kan fundera på såhär på en sketen måndag. Jag får utveckla mitt resonemang lite när jag inte har snor i hela hjärnan, nu ska jag sova.
 
Men ja, jag kommer hem igen till jul som Jöback sjunger... Och det känns jäkligt bra!! :D 

Happy Halloween!

 
Vampyrversionen av mig hade en riktigt rolig kväll igår! Idag är jag inte så pigg, så ni får hålla tillgodo med denna bild så länge. 
Hur fantastisk är inte peruken förresten? Flera som trodde det var mitt riktiga hår så kanske borde börja ha den till vardags, haha!

För här kommer Pippi Långstrump....

.... tjolahopp, tjolahej tjolahoppsansa, här kommer Pippi Långstrump ja här kommer faktiskt - JAG!
 
 
Haha, jag ska ta det från början istället. Minns ni att jag skrev i början av veckan att jag mailat Visit Swedens kontor här för att se om de behövde hjälp av mig vid events och dylikt. Idag var jag där på ett lunchmöte och träffade två supertrevliga kinesiska kvinnor som jobbade där. De hade funderat på vad jag skulle kunna hjälpa till med vid ett event de ska ha om två veckor, där de bjudit hit 10 svenska utställare och ca 30 kinesiska resebyrårepresentanter. Det första de behövde hjälp med var att hitta en kinesisk svensktalande tolk. De hade hittat några som studerar svenska på universitet här, och vill att jag ska ringa och prata lite med dem för att se om deras svenska är bra nog. So far so good. 
 
Sedan började de prata om själva eventet och sa att de vill göra det lite roligt, underhålla de som kommer och visa upp svensk kultur. Så de undrade om inte jag ville klä ut mig till Pippi Långstrump och gå runt och bjuda på lite godis, mingla och prata med kineserna om Sverige. Detta lät ju smått galet så självklart var jag tvungen att tacka ja! Tänk vilken grej! Haha, kommer bli hur roligt som helst! Riktigt bra historia att berätta sen också. Haha. 
 
Ja. Så kan det gå.
 
Nu på kvällen var jag på välkomstmiddag, vilket var väldigt trevligt! Fick träffa de andra praktikanterna här, ett gäng killar från USA, Kanada och Storbritannien. De var trevliga allihop och det var kul att träffa dem. Också roligt att träffa Kirsty, som har varit min kontakt under månaderna innan jag kom hit och svarat på alla mina frågor. Hon jobbade också med TTC sist jag var här, så det var ett kärt återseende!
 
Imorgon blir det Halloweenfirande! Detta ska jag göra, låter som det kan bli hur kul som helst! Ska dit med lite TTC:are, och Kirsty ska också med så ser fram emot det! 

Stand up comedy, nya bekantskaper och roligt på jobbet

Så, en ledig kväll och lite tid att blogga!
 
Inte för att jag har jobbat kväll, nej nej. Dock skulle jag ju kunna om jag ville, jag är den enda på mitt jobb som går efter åtta timmars arbetsdag kan jag säga. Nej, jag har varit ute och socialiserat, som man säger.
 
I tisdags träffade jag Lucero och åt middag. Vi gick till ett vietnamesiskt ställe på Sanlitun. Sandra och jag hängde där varje kväll vår sista vecka och åt samma rätt varje gång. Så gott var det! Nu ville jag ju tillbaka igen, såklart. Stället är sig likt men har fått ett ansiktslyft och typ dubbelt så höga priser. Vi som tyckte vi betalade mycket för två och ett halvt år sedan när vi lade mer än 20 kronor på mat. Nu kostade det mesta runt 40, så en rätt rejäl höjning. Hur som helst, gott var det men det nådde inte den där himmelska nivån som den en gång hade. Tråkigt! Sedan gick vi vidare till Beermania, en bar som för kvällen hade en stand-upföreställning. Inte på kinesiska så klart, det var amerikaner och britter som underhöll. De var kanske inga stjärnor men inga katastrofer heller. Kvällens stora happening var dock ett bilbatteri som började brinna precis utanför, med rejäla lågor! Trevlig kväll var det hur som helst.
 
Igår träffade jag en polsk och en australiensisk tjej som jobbar som lärare här i Beijing, på samma program som jag åkte med. Vi gick och åt nudlar och hade riktigt trevligt. De bjöd med mig att följa med ut på lördag tillsammans med ett gäng TTC:are vilket ska bli roligt, kul att träffa nytt folk. Också en riktigt bra kväll!
 
På jobbet är jag nu klar med alla reseförslag och de har gått vidare till chefen för genomläsning. Jag jobbar nu med två jätteroliga projekt som syftar till att utveckla företaget. Det första är deras hemsida som just nu är en katastrof. De vill att jag ska undersöka hur andra resesajter ser ut, vad gäller design och innehåll samt ta reda på vilken sorts resor som folk från Europa är intresserade av. Det andra är att titta närmare på den skandinaviska marknaden och föreslå framtida samarbetspartner som de kan bearbeta. Båda dessa är hur spännande som helst att jobba med, och tiden bara flyger fram!
 
Som ni hör så har jag det mycket bättre nu, jag har hittat det jag älskade med Kina och jag har roligt på jobbet. Känns hur bra som helst!
 
Imorgon blir det välkomstmiddag med andra interns här, ska bli kul! Har också ett spännande lunchmöte, kanske berättar mer om det senare ;).
 
 

Hjälp mig :)

Ikväll ska jag skriva ett riktigt inlägg tänkte jag och berätta vad som händer här borta. MEN, tills dess så vore jag glad om ni ville hjälpa mig genom att klicka på följande link och hjälpa mig med en liten undersökning jag håller på med!
http://www.surveymonkey.com/s/CM7Q5BY
De vill ha hjälp att utveckla sin hemsida för att locka fler västerlänningar att handla genom dem direkt, så därför håller jag på att titta på hur de bör göra detta på bästa sätt.
 
Så klicka direkt och hjälp till please! :)

Bra start på dagen...

Titta vilket fint mail som trillat in från STS i somras, blev så himla glad! :)
 
"Ville bara säga att du gjort ett jättebra jobb i somras och att både platspersonal, andra ledare och elever verkligen uppskattat dig! Lite kommentarer om dig som jag fått skickade till mig är:

For a first time leader she is truly fantastic! If you get her to come back next year it would be great. She is on top of everything and nothing - no problems seems to scare her. She is good leader material with good attitude!"

 

... Nu ska det jobbas!

Det här blir en bra vecka!

Vaknade helt klart på rätt sida idag! Kanske hade något att göra med att solen lyste bakom gardinerna? Har faktiskt haft övervägande bra väder sedan jag kom, hoppas det håller i sig!
 
Idag har jag varit på kontoret hela dagen. Har fortsatt med mina reseförslag, fick bra feedback på de jag gjort vilket var roligt. Föreslog också att jag skulle researcha möjliga framtida samarbetspartners, vilket känns väldigt kul faktiskt! Min tanke med det är att jag ska kartlägga deras nuvarande partners och se vad de är för typ av företag, hur ofta de "handlar" och hur de först fick kontakt med dem. Utifrån det kommer jag sedan kolla på främst den skandinaviska marknaden och se vilka företag som skulle kunna kontaktas.
 
Min arbetsplats! Jag har med min egen dator, den andra är på kinesiska och grymt seg. Värt att släpa på min då så jag kan använda word, excel etc utan hinder. Notera neskaffet, tack Sandra!
 
Snett igen! Här är iallafall byggnaden som kontoret ligger i :)
 
Mailade också Visit Swedens kontor och erbjöd mig att jobba gratis ifall de skulle anordna events etc här i Beijing. Fick faktiskt svar jättesnabbt, hon jag mailade sa att de uppskattade att jag hört av mig, och att de ska ha ett event om en månad med svenska utställare och kinesiska resebyråer. Hon visste inte om de skulle ha något jobb till mig då de redan kommit ganska långt med planeringen, men hon skulle kolla. Så håll tummarna, det vore ju hur kul som helst!
 
Just nu sitter jag och aktiverar en VPN som jag "köpt", 29 dollar ger Facebook i tre månader, wooooho! Kalla det patetiskt men jag saknar att inte kunna veta vad folk gör och att hålla kontakten med folk. Sååå there we go! Och däääär kom jag in på fb ja, livet är gött!

Bra första helg!

Har haft en trevlig första helg här i Beijing. Igår mötte jag upp Lucero och ett par vänner till henne, och åkte till 798 som är Beijings Art District. Ett f.d. industriområde som numera har en massa gallerier och utställningar och även cafeer och restauranger. Vi gick och såg en utställning där tillsammans och åt sedan middag på en restaurang där. Riktigt trevligt var det och kul att träffa lite folk. Det är så mycket lättare att prata med västerlänningar, inte minst för att man inte måste kinesanpassa sin engelska utan bara kan prata på. Sedan fortsatte vi till en bar/klubb där det var en Poetry Slam. Inte vad jag trodde var min grej, men det var faktiskt riktigt roligt!
 
Efter det åkte vi till Sanlitun och tog en drink innan vi åkte hem igen. Riktigt bra dag!
 
Idag har det, till skillnad från igår som var varm och solig, varit riktigt skitväder. Följaktligen har jag inte gjort så mycket ;). Jag var iväg till Carrefour och handlade lite - bland annat stekpanna och en kastrull så jag kan laga mat, men annars har jag bara chillat här hemma. Pratade med Anja vilket var riktigt kul! Blir en weekendresa till Xian inom ett par veckor utan tvekan! Sedan kommer hon komma hit minst en gång också. Och så ska vi fira våra födelsedagar tillsammans också så klart, hon fyller år en dag innan mig nämligen. Sist vi var i Kina firade vi tillsammans i Shanghai med karaoke och dans hela natten. Härliga tider, och nu blir det favorit i repris då!
 
Har också fått mail från flera TTC-deltagare som bor här i Beijing och som jag förmodligen kommer att träffa under veckan någon gång. Jätteroligt, man kan inte knyta för många kontakter så här i början!
 
Ska försöka ta lite bilder också så ni får se mer hur jag bor och hur området ser ut också, nån dag när det är fint väder :).
 
 

Nytt försök!

Gick sådär med bloggandet igår, har inte direkt världens mest pålitliga nät alltid... Typiskt, för jag fick sån inspiration och skrev värsta megainlägget.
 
Hur som helst, redan helg! Jag överlevde de tre första dagarna på praktiken och börjar vänja mig mer och mer vid att bo här. Även om jag kan Kina ganska bra, så är det så klart en stor omställning att komma från Sverige och börja bo här, det går inte att komma ifrån. Det är lite svårt ibland, och lite hemlängtan har jag allt haft. Tror det främst beror på att jag har lite bråttom ibland, jag vill att det ska vara bra NU, att jag ska få börja göra jätteintressanta och givande saker på praktiken NU, att jag ska ha massor med folk att umgås med NU. Det är ju inte riktigt så det går till, dessa saker kommer efterhand så jag tränar på att ha lite tålamod. Jag har också brottats med någon slags bild av att det är vissa saker jag måste lära mig under praktikperioden för att den ska bli en bra del av min utbildning. Och när jag de första dagarna kände att jag inte förstod vad jag gjorde där alltid, så började jag genast jämföra med hur det skulle vara att ha en praktikplats hemma - där jag skulle lära mig det och det och det som jag ju bara måste kunna! Men jag har väl fått inse att jag inte efter några dagar kan se vad jag kommer att lära mig, och att det jag kommer att lära mig kanske är något helt annat än jag trodde. MEN, och här kommer det viktiga, den här erfarenheten kommer att vara värdefull för mig och det är det som spelar någon roll.
 
Nu får ni inte tro att allt bara är jobbigt, för det är det ju inte. Men skönt att få ur sig lite tankegångar och få lite perspektiv på dem. Att säga till sig själv; "Hallå, du är i Kina, sitt inte och sörj att du inte har allt du har hemma och se det du har istället!" Inte alltid lätt, men nödvändigt.
 
Så, för att beskriva de senaste dagarna lite då. Praktiken känns bättre och bättre, och jag tror det kan bli bra! Men man måste ta lite egna initiativ och komma med förslag på vad man kan göra för att få något att göra ibland... Som igår, då frågade jag om de ville ha hjälp att skriva nya reseförslag, och visade exempel på reseförslag jag gjort som skolarbeten, med snygg layout och bilder. De som de hade nu var bara text, och de ville gärna att jag skulle göra det lite mer attraktivt för västerlänningar. Överhuvudtaget tror jag det är lite det som de är ute efter med min närvaro, en västerlännings perspektiv.
 
Jag har också varit ute och åkt en del, och hjälpt gruppen som kom hit i onsdags. I torsdags, till exempel, åkte jag och Joline, en kollega, och mötte upp reseledaren som anlänt från Israel. Sedan åkte vi till Sommarpalatset (en park), där vi ställde oss och bredde smörgåsar med hummus (medfraktat från Israel) och väntade på att gruppen skulle komma. Vi hängde där ett tag och väntade, och fick då chansen att prata lite med denne reseledare - Jonathan - som pratade utmärkt engelska såväl som franska och kinesiska. Han berättade om sitt företag, en researrangör som jobbade med resor för judar som är strikt religiösa (och som kräver koshermat etc). Intressant att höra på, och lärorikt också för den delen. Gäller att ta vara på de möten man får!
 
En annan sak som jag inte riktigt vant mig vid är att åka tunnelbana i rusningstrafik. Det är verkligen helt galet, som synes. Jag åker 4 stationer på tre olika linjer med två byten, och det tar ca 40 minuter. Speciellt en av dessa linjer är extremt fullpackad. Igår när jag skulle åka hem stod en av trafikvärdarna som håller koll på perrongen och tryckte in folk. Själv fick jag vänta in tre tåg innan jag lyckades ta mig ombord. Galet! Men det som är skönt är att eftersom jag är rätt lång så ser jag över alla och slipper den värsta klaustrofobin, haha!
 
Idag då! Helg! Har sovit ut ordentligt, riktigt skönt. Ska iväg och träffa Lucero, en svensk tjej som jag träffade när jag var i Kina sist som också undervisade här. Hon pluggar numera i Beijing, och bjöd med mig att följa med på först en konstutställning i 798 Art District, följt av middag och någon form av konsert/performance ikväll. Till det senare kommer också Kieran, en skotsk kille som också undervisade i Kina sist jag var här (och som bodde med Love i Shanghai faktiskt). Han undervisar fortfarande här. Ska bli roligt att träffa lite folk man känner! Och, ärligt talat, att träffa lite västerlänningar. Kineser kan vara hur trevliga och gulliga som helst, men det är inte samma sak för man talar helt olika språk på fler än ett sätt. Så det ska bli trevligt!
 
Imorgon blir det Skype med Anja, som pluggar i Xian... Sugen på att ta en helg och hälsa på! :). Och så ska jag handla lite och sådär inför nästa vecka :).
 
Alles gut!
 

FAN!

Skrev aslångt inlägg. Blev utloggad. Det försvann. Jag inte glad. Försöker igen imorgon... Åh vad trött jag blir!

Intressant första dag

Då var första dagen avklarad! Alltid så skön känsla när man har kommit över den första tröskeln.
 
Jag mötte upp Daniel från IES Global, företaget som förmedlat min praktikplats, vid t-banestationen vid kontoret där jag ska vara. Dit var det fyra t-banehållplatser men två byten, så 40 minuter tog det. Jag säger då det, att åka t-bana i Beijing i rusningstrafik är inget för den klaustrofobiska! Och tycker man att vi knuffas mycket i tunnelbanan i Stockholm skulle ni se detta. Man måste liksom knuffas för att komma av och på, haha!
 
Hur som helst, vi gick till kontoret och där fick jag en liten introduktion till företaget och blev presenterad för alla. China International Environment Travel Service har både inbound(resande till Kina) och outbound (resande från Kina), och det lilla kontoret med kanske 15 personer var uppdelade enligt vad man jobbade med. Inbounddelen är störst och är uppdelad i de olika marknader man jobbar mot; Japan, Engelsktalande länder (hit räknas England, USA, Kanada och Israel) samt Frankrike. Jag ska, logiskt nog, vara på den engelsktalande delen. Det som nämndes som mina arbetsuppgifter är hjälp med en ny hemsida, assistera och lite annat smått och gott så som Airport Pickup och att kolla hotell, etc. Det visar sig nog mera när man kommer igång!
 
Min dator var ännu inte installerad, så jag fick en liten guidad tur i området och blev visad lite olika matställen och så. Sedan fick jag sitta och läsa olika itineraries, för  att få en överblick över vad de jobbar med för destinationer. Efter lunch följde jag med en av tjejerna som skulle förbereda för en grupp från Israel som skulle komma imorgon. De äter bara kosher, så vi åkte till det enda stället i Beijing där man kan köpa sådan kyckling samt vin. Det fraktade vi sedan till restaurangen gruppen ska äta på imorgon. Sedan fortsatte vi till en supermarket för att handla lite mer grejer, och så lämnade vi det på gruppens hotell. Detta tog, med all trafik, fyra timmar! Så när vi var klara med detta var arbetsdagen slut... Gick och kollade lite i affärer med min kollega och åkte sedan hem.
 
När jag äntligen kommit av tåget var jag helt slut, dels av alla intryck och dels av att jag inte riktigt vant mig vid all trängsel och alla människor än. Sååå, innan jag gick hem gick jag in på Starbucks och tog en kaffe och surfade lite på mobilen. Man måste älska Starbucks i Kina - inte för kaffets eller bakverkens skull, utan för lugnet. Man går in där och det är tyst och stilla med lite soft jazz, det behövs ibland för att varva ner!
 
Ska bli spännande att se vad morgondagen har att bjuda på :)

Dags att köra igång på riktigt då!

Imorgon är det äntligen dags för mig att börja min praktik på China International Environment Travel Service! Ska bli väldigt roligt att äntligen komma igång, och så klart lite nervöst också, det går ju inte att undvika...
 
Så, idag hade jag en till dag att spendera som jag ville, och efter ett snabbt besök på polisstationen för registrering så åkte jag iväg till Wangfujing. Blev löjligt nöjd när jag lyckades välja rätt Exit direkt och dessutom hittade direkt. Området där är känt för sin Snack Street, och det var också mitt mål. Där blev det lunch och en liten promenad, och sedan åkte jag till Sanlitun där jag unnade mig pedikyr för 70 kr, helt okej pris :). Det är väl ungefär det jag har gjort idag. Bra att ta det lite lugnt innan det drar igång! Nu har jag precis ätit lite stekt ris till middag och sitter och snacksar på lite litchies. SÅ Kina, me like!
 
Hur känns det att vara tillbaka då?
Det känns både konstigt och inte konstigt alls. Inte konstigt på det sättet att allt känns väldigt naturligt och hemma, och konstigt känns det när jag börjar tänka efter och liksom inser "Jag är i Kina och det har jag inte varit på fler år". Det är lite som att komma hem. Fast visst, vissa grejer får man upptäcka på nytt. Trafiken till exempel, jag är ännu inte helt bekväm med det kinesiska sättet att gå över gatan - d.v.s. att gå rakt ut när man tror bilarna inte kör, haha. Språket kommer tillbaka mer och mer, och vem vet - kanske kan jag ännu lite mer när jag åker sen..
 
Försökte mig på bilder men datorn ville icke samarbeta idag... Fick in en bild på mitt rum, sen tog det stopp.. Bättre än inget iallafall!
 
 
 
 
 

Dag två!

Idag har jag känt mig lite mer som en människa, den där sömnen var välbehövd!
 
Klockan tre kom min hyresvärd hit, en jättegullig tjej med charmig engelska, för att ta mig till polisstationen. Dock visade det sig när vi nästan var där att hon glömt något viktigt papper, så besöket fick skjutas upp till imorgon förmiddag istället. Lugnt för mig, eftersom jag nu fått veta att jag inte kommer att börja mitt internship förrän på onsdag. Detta eftersom min handledare/kontaktperson där var tvungen att åka iväg på en oväntad resa. Båda dessa förseningar är typiskt Kina för mig, inget blir riktigt som man tänkt sig... Det är skönt att ha den erfarenhet jag har, då stressar man inte upp sig över sånt utan förväntar sig det snarare...
 
Jag åkte in till Sanlitun istället, centrala Peking med bra shopping och den kända bargatan. En av mina absoluta favoritplatser här! Jag strosade runt där ett tag, köpte några filmer och tog en kaffe på Starbucks. Och liksom insöp atmosfären. Endast fyra t-banehållplatser bort också, sjukt bra!
 
Har hunnit med att se lite av området jag bor i. Här finns nästan allt man behöver inom gångavstånd - Carrefour mataffär, små restauranger, västerländska cafeer och restauranger och ett stort shoppingcenter med allt man kan vilja köpa. Här bor relativt många västerlänningar, vilket jag kan tycka är rätt skönt för att man slipper bli utstirrad... Minns när jag bodde i Taixing, där vi var typ tre västerlänningar och 1 miljon kineser... Där blev man utstirrad, iaktagen och ofta "smyg"fotograferad. Det kan jag leva utan!
 
Imorgon blir det då polisstationen, och sedan säkert en vända in mot stan. Wangfujing är jag sugen på, där den berömda snack street ligger. Här kan man köpa delikatesser som skalbaggar, stjöstjärnor och kackerlackor - men också mer ätbar mat så som kinesisk kebab (världens godaste!). Måste packa upp ordentligt också... Känner man mig vet man att det inte är min starka sida, men imorgon ska det fixas!
 
Lite snett ja, men här ser ni utsikten från mitt rum! :)
 
Mer bilder på g hoppas jag :)
 

15 timmars sömn senare...

Vaknade för en halvtimme sen efter en skön natts sömn på cirka femton timmar. Sovit som en sten hela natten, men hade lätt kunnat sova längre! Jetlag, jag säger då det.. Men idag känner jag mig som lite mer människa iallafall! För er som undrar så kan jag rapportera att sängen är av kinesiskt slag, d.v.s. hård men med tanke på det ändå relativt mjuk.
 
Igår hann jag inte med alltför mycket. Vaknade till mitt på dagen och skulle gå ut en snabb sväng och handla lite, och det blev väl en liten långpromenad istället. Hade sett ett Tesco (matbutik) när vi körde hit, så tänkte försöka hitta den. Men den låg längre bort än jag trodde, och med en liten omväg så tog det ett litet tag. Efter att ha lämnat maten sedan gick jag ut igen för att köpa något färdigt till middag, och då hittar jag såklart ett Carrefour här precis bredvid.. Typiskt! Efter maten låg jag och läste lite innan jag somnade runt åtta.. Mycket spännande dag!
 
Idag ska jag till polisen då, annars inget planerat. Kanske åker in till stan lite om jag hittar tunnelbanestationen :).
 
Sedan är det meningen då att jag ska börja min praktik imorgon eller på onsdag, lite beroende på när mitt "host company" har tid... Alltid sista-minutenbeslut! Ser fram emot att träffa lite folk, börjat tröttna lite på mitt eget sällskap nu :).

Framme!

Smått märklig känsla, men nu är jag faktiskt här!
 
Klockan är halv två kinesisk tid, 6 timmar före Sverige. Jag landade fem på morgonen och blev då upphämtad på Beijing Capital International Airport och skjutsad till lägenheten där jag ska bo. Den ligger i Chaoyang District, vilket är väldigt centralt. Jag hade fått se bilder på lägenheten innan, men så klart så blir det så att när man kommer så säger hyresvärden "nej, du får bo i en annan lägenhet istället". En likvärdig i huset bredvid, på 25:e våningen istället för 8:e, så utsikten kan man verkligen inte klaga på!
 
Jag kom hit vid sju och la mig i sängen mer eller mindre omedelbart. Nu har jag tvingat mig upp, jag skulle kunna sova mycket mer men får hålla mig till ikväll. Jetlag är inte min vän!
 
Så eftermiddagen ska ägnas åt någon form av lunch och lite strosande i närområdet, kanske åker in mot stan en sväng också :). Inget planerat förrän imorgon kl 15, då ska jag gå och registrera mig hos den lokala polisen, vilket man måste göra när man är i Kina en viss tid och inte turistar...
 
Försökte mig på en bild men det gick sådär.. Får bli nästa gång!
 

Nu drar jag!

@arlanda just nu, sitter vid min gate och väntar på min flight mot Wien för vidare resa mot beijing :) craaaazy vad roligt! Kl 23.20 svensk tid landar jag, då är klockan 05.20 kinesisk tid.. 13 timmars resa framför mig - nu kör vi!!!:)

Sista skoldagen

Sista lektionen innan avresa just nu, affärsjuridik... Men blev lite piggare av denna fina present jag fick av mina vänner, ett jättefint passfodral! Nu är jag helt redo att åka (ska bara packa också)

Bara dagar kvar nu!

Helt sjukt att det nu bara är tre(!) ynka dagar kvar innan avresa! Jag går ju i skolan och har lektioner fram tills dagen innan, dvs fredag, vilket gör det hela ännu svårare att fatta tror jag.

Allt praktiskt, med diverse inköp, visum och vaccination är kirrar och klart, nu ska jag bara få ordning på packningen.. Alltid den största utmaningen ;).

Snart kör vi!

Middag med Sandra, dumpnings för att liksom komma in i rätt mode ;)

Sofie Goes China

Mina kinesiska äventyr

RSS 2.0