Underbar dag!

Har haft en riktigt bra dag idag. Efter en valdigt varm och svettig natt(komplett med en fet gubbe som lag och snarkade iford endast kalsonger, inget tacke) sa gick vi upp tidigt och tog en promenad till Green Lake Park. Det var ett helt underbart stalle att borja dagen pa. Vackert var det, med mycket vatten och de typiskt kinesiska piltraden som hanger ut over vattnet. Overallt ser man folk(mest pensionarer) umgas pa olika satt. De spelar kort, sitter och pratar eller tar hand om barnbarnen. Eller sa dansar de tillsammans i grupp till en enkel koreografi, eller utovar Tai Chi. Riktigt mysig stamning! Dar satt vi oss och at jattegod yoghurt och havregryn med kanel, som vi tagit med oss for att vara lite nyttiga.

http://lh4.ggpht.com/_OVtOM-JqUfA/SjJSG6repfI/AAAAAAAAJE4/E7VoCSdyWgg/s800/GreenLakePark_Pavillion.jpg
Green Lake Park. Bild: google(ska forsoka fa in lite egna bilder sa smaningom!)

Efter det gick vi pa skojakt eftersom mina gick sonder. Vi hittade, av en slump, en undergroundmarket som hade ett par jattesnygga sandaler for bara 69 kuai - och i min storlek! Helt perfekt.

Sedan var det lunchdags, sa vi gick tillbaka till vart hostel dar Sandra at lite frukt och en majskolv(hennes stora besatthet), och jag at jattegoda nudlar med gronsaker. Sedan satt vi ute pa terrassen i runt tre timmar och bara tog det lugnt under den varmaste stunden pa dagen. Pratade lite med en backpacker fran Italien som berattade om sina resor i Asien, speciellt Myanmar lat valdigt haftigt! Det ar det som ar sa roligt med hostels, man traffar alltid sa mycket intressanta manniskor!

Runt fyra gick vi ut igen och styrde stegen mot Birds&Flowers Market, som saljer det mesta i souvenirvag men inga faglar eller blommor, namnet till trots. Trots de galet laga priserna blev det inga inkop, men den mysiga lilla bakgatan marknaden lag pa var val vard ett besok.

Till middag bestamde vi oss for att prova pa Kunmings mest kanda matratt - Across the Bridge Noodles. For 12 kronor fick man da en stor skal med het soppa, en skal med nudlar, ett fat med varlok och koriander, tunna kottskivor, svamp och citrongras. Sedan tog man och la ner allt i soppan dar det tillagades pa nagra sekunder. Fantastiskt gott! Verkligen min grej, sa det var lyckat. Sandra, som inte gillar nudelsoppa sa mycket, fick till en god blandning anda med chilisas och soja, sa henne gick det inte heller nagon nod pa.

Efter det blev det lite presentinhandling, inkop av frukt(5 kr for en hel ananas!) och chill pa terrassen i kvallssolen. Man kan ha det samre om man sager sa!

Imorgon ska vi ga upp tidigt och aka ivag till Shilin Stone Forest som ligger ett par timmar soder om Kunming. Det blir en dagsutflykt, sa vi har en natt till i Kunming innan vi aker till risterasserna i Yuanyang i sodra Yunnan.

http://www.uwsp.edu/cnr/wcee/get/images/China/Aug06/StoneForest%20(9).JPG
Shilin Stone Forest, bild Google


Kommentarer
mamma

Låter underbart, kommer precis ihåg hur det var att bo på hostels och bara prata med folk om alla olika äventyr. Det är kul att följa er, ha det så bra. kram

2010-05-13 @ 17:52:46


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Sofie Goes China

Mina kinesiska äventyr

RSS 2.0