Sandra & Sofie dubbelbloggar: Om Shilin och andrade planer.

Idag gjorde vi en halvdagsutflykt till Shilin, som ar en "stenskog". Vi kom i sang innan den snarkande amerikanen igar, och fick dessutom igang flakten, sa vi vaknade utvilade och vackra klockan halv sju pa morgonen och skuttade upp(vi forsoker forbattra var hurtighetsfaktor har)!

Vi tog en taxi till buss-stationen som ligger lite i utkanten av Kunming, dar vi kopte biljetter till en minibuss som gick direkt till Shilin. Den skulle inte ga forran den var full, sa vi plutade lite extra med lapparna dar vi satt langst fram och innan vi visste ordet av sa var bussen full(okej, ska vi vara arliga tog det 40 minuter... Plutandet var visst avskrackande... tss). Efter 1,5 timmes fard genom bergiga lanskap och sma bondesamhallen var vi sedan framme vid detta varldsnaturarv.

Val framme at vi en god rislunch innan vi begav oss till entren. Dar fick Sandra en snilleblixt (ja, nu ar det Sandra som har tagit over skrivandet for Sofie skulle aldrig erkanna att Sandra kommit pa nagot smart)!
Nar vi forsokte leka "dumma turister" dvs. ga forbi i entren utan att betala sa kom vakten fram och sa "ticket". Sandra svarade da "ehhh.. wo de family" och pekande in mot parken. Vakten blev lite forvirrad och vi kunde ga in utan att betala (smart va?!). Vi sparade hela 175kuai...

Det ar lite svart att forklara den har platsen utan bilder(och datorerna har har inga usb-portar sa vi kan inte ladda upp), men vi forsoker anda. Det ar alltsa ett stooort omrade fyllt med stora stenar i olika formationer. Dar kan man ga runt i timmar och ga emellan grottliknande formationer och paviljonger med utsikt over hela omradet.



Vi var pa flumhumor och tog en del roliga kort, samt gjorde en musikvideo till en av vara gamla kindergartenlatar("There's a hole in the middle of the pond", man hor pa titeln hur mycket den suger). Vi gick till och med sa langt att vi satte pa oss traditionella Sani-klader, och vi skulle sjalva beskriva oss som valdigt piaoliang(vackra for er obildade som inte, liksom oss, pratar flytande kinesiska). I 30 grader varme var det inte den mest optimala outfiten kanske, men vill man vara fin far man lida pin tankte vi och fina blev vi ju, haha. Ana ironin.


Vi sag ut precis sa har, fast i en lite mer stekig rod farg...

Det var som sagt varmt sa efter ett par timmar var det ratt lagom med stenar for en dag sa vi tog bussen tillbaka till Kunming.

Nar vi kommit hit gick vi och handlade lite, och sedan borjade vi fundera pa morgondagens planer. Fran borjan hade vi tankt att aka till Yuanyang i sodra Yunnan, som ar ett av varldens storsta risfalt, men vi borjade vela lite pga torkan i provinsen. Efter att ha pratat med lite folk pa vart hostel, som sa att det var fantastiskt men valdigt varmt och fuktigt, plus en hemsk bussresa dit, sa visste vi varken ut eller in. Som alternativ hade vi Lijiang och Dali i nordvastra Yunnan, och det blev ett svart val. Vi horde oss for har pa vart hostel och tillslut blev det Dali. Det vart dessutom valdigt billigt, sa det var kanske lika bra? ;).

Sa, imorgon kvall bar det av till Dali med nattaget! Ikvall blir det alltsa hejda till den snarkande amerikanen och de pinsamma svenskarna som spenderar all tid har i baren istallet for att se nagot(men de ar ju fran orebro sa vad kan man forvanta sig?). 

/Sofie & Sandra

P.S. "Do you love me?" Som en kines i baren fragade Sandra haromkvallen(hon sa ja, saklart). D.S.
P.S.2 Det var Sofie som skrev P.S. 1. D.S.2




Kommentarer
farmor

Hej tjejer!



Oh vad det låter härligt och spännande allt ni tar er för! Det ska bli så kul att få träffa dig igen Sofie och få höra ännu mer då.



Min fest den 8.5 blev jättelyckad!! God mat och margaretatårta (den som jag tycker är godast) lite dans och glada människor. Den festen är den bästa jag någonsin haft!



Nu är det skönt här hemma också, i dag är det 20 grader och solen skiner för fullt. I morgon ska vi ha bakluckeloppis här ute hos Hans. Få se om jag får sälja något av mina grejer.



Längtar efter att få krama om dig!

kram

farmor

2010-05-15 @ 12:23:48


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Sofie Goes China

Mina kinesiska äventyr

RSS 2.0