Lokal marknad och battur

Idag steg vi upp tidigt for att ta den lokala bussen till Sha Ping, dar det varje mandag halls en marknad(fatta turen vi hade att pricka in den dagen har!). Efter ungefar en halvtimme pa skumpig landsvag kom vi fram, och da var vi verkligen pa landet! Sha Ping ar en liten by, omgiven av falt och berg. Valdigt vackert! Sjalva marknaden lag pa en kulle mitt i byn, och dar trangdes gronsaksstand och smyckesforsaljare, manga av dem iforda traditionella Bai-klader. Det kandes verkligen som en riktigt genuin kinesisk upplevelse, som en glimt av hur Kina brukade vara, och till stor del fortfarande ar pa landsbygden.

Vi gick runt och tittade opch fascinerades av i princip allt! Lukten, dofterna och manniskorna gjorde det till en riktigt minnesvard upplevelse. Vi kopte pa oss nagra smycken och provade lite lokala specieliteter vad galler mat. Det godaste var "pannkakor", som egentligen ar ett brod gjord i nagon slags koleldad ugn, med lite olja och farska kryddor i. OTROLIGT GOTT! Latt pa min topp 10-godaste-maten-i-kinaa-lista! Och det finns mycket god mat i Kina, sa det sager en del. Sedan tog vi aven en ratt som ar ratt svarbeskriven, men det bestar av strimlad ost som har lite gele:ig konstistens, getost samt stark sas. Helt okej!

Efter det gick vi runt lite i resten av byn och bara tittade pa folk. Har arbetar de pa akrarna pa precis samma satt som de alltid har gjort, och det var valdigt fascinerande att se!

Efter lite mer brod tog vi sedan en rickshaw till TaoYuan, dar vi skulle ta en bat over sjon tillbaka till Dali. Forsta biten borjade vi undra om det verkligen var vart de 140 kronorna vi betalade. Det var varmt, och nar vi stannade pa en o var det som en europeisk turistort- inte sa intressant. Men nar vi kom tillbaka pa baten igen blev det genast mer intressant! Da var det en forestallning med traditionell Bai-dans komplett med teprovning. Kul att se! Sedan gick vi ut pa dack, och da var det lite svalare och lite vind ute, och vi njot i fulla drag. Kanske lite for mycket till och med, nu ar jag lite rod... Ooops!

En riktigt bra dag helt enkelt!

Nu sitter vi pa vart hostel och vantar pa taxin som ska ta oss till tagstationen. Sedan bar det av till Kunming igen, sedan en dag dar innan vi tar taget igen pa kvallen till Chengdu. Mycket tag alltsa! Men det ar faktiskt ett riktigt bekvamt satt att resa pa.

Tjingeling!


Kommentarer
Anonym

2010-05-17 @ 22:19:13
Jonathan

Har du åkt via work and travel, eller teach and travel som detta heter? Jag funderar jätte mycket på om jag ska testa detta men vet liksom inte riktigt vad som krävs! Hur kände du?

2010-05-17 @ 22:21:01
Sofie

Hej!

Ja jag akte via Work&Travel som det svenska bolaget heter, har i Kina heter det Teach and Travel ;).

Jag rekommenderar absolut att aka! Visst bjuder det pa en hel del utmaningar men det ar en otroligt haftig upplevelse, sa det ar verkligen vart det. Vad som kravs ar val att man ar oppen och flexibel och inte radd for nya utmaningar. Sjalva undervisandet snappar man upp langs vagen, och forsta manaden i Beijing forbereder en valdigt bra for det :)

2010-05-18 @ 02:39:15
URL: http://sofiegoeschina.blogg.se/
Hanna

Hejsan!

tyckte du att antagningen var svår, när de ringde upp dig för intervju vad ställde de för frågor då?

2010-05-18 @ 21:07:24
Sofie

Hanna: De har inga telefonintervjuer, anmaler du dig i tid och klarar det(valdigt enkla) engelskatestet sa ar du i princip antagen!

2010-05-19 @ 12:28:51
URL: http://sofiegoeschina.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Sofie Goes China

Mina kinesiska äventyr

RSS 2.0