Lite bilder!

Nu ar vi i Dali och har har de datorer med USB-portar sa har kommer antligen lite bilder! Det blir lite blandad kompott fran resan hittils:






1. Sandra och jag i traditionella SAni-drakter i Stone Forest. Inte sa vackert kanske, men lite kul! ;). 2. Stone Forest. 3. Cool bild fran Stone forest tagit mellan stenarna. 4.Stone Forest. 5. Sjon i Kunming. 6. Jag och Sandra i Green Lake Park

Vi kom hit med nattaget tidigt imorse, och akte direkt till vart hostel som ar supermysigt. Tagresan var for ovrigt nagot speciellt, nagot ruffigt tag men nar man val var pa plats dar hogst upp sov man ratt bra!

Nar vi kommit hit var vi ratt trotta sa vi sov nagon timme och gick upp vid 8, standardtiden for oss faktiskt - tro det eller ej! Sedan gick vi ned till receptionen for att fraga om vad man kan se har. Vi bestamde oss for lite bergsvandring idag, och det blev en valdigt haftig upplevelse!

Cangshan Mountain heter berget och det ligger pa mellan 2-4000 meter upp, skulle tro att vi var pa 3000 ungefar. Vi tog forst en linbana upp - och man kom veeerkligen hogt upp! Sedan borjade den 1,2 mil langa vandringen pa gangvag langs berget. Den slingrade sig langs bergskanten och ibland fanns det bara ett staket mellan vagen och ett langt stup rakt ner.. Harligt for mig som inte direkt alskar hojder, men det var vart det for upplevelsen! Vissa delar var som ett grand canyon med sma backar/forsar med lite vatten emellan, och hela bergen var tackta av skog. Lufton var otroligt ren jamfort med vad man ar van vid har i Kina, och skogslukten fick oss bada att kanna oss nastan som hemma...

Det gjorde sig tyvarr inte lika bra pa bild som i verkligheten, men har kommer ett par iallafall:







Efter att vi tagit sittliften ner(nagot som var otroligt harligt och tyst!)gick vi runt en stund i stan, som ar otroligt charmig! Det ar den gamla delen av Dali som ligger vid en sjo, inbaddad mellan bergen. Valdigt fint! Husen ar sma och typiskt kinesiska, och overallt ser man minoritetsgrupper kladda i traditionella drakter. Allt ar sjukt billigt och fint!

Imorgon ska vi forst ivag till en lokal marknad i en mindre by i narheten, och sedan blir det battur pa sjon innan vi aker tillbaka till Kunming sent pa kvallen. Blir nog najs!



Kommentarer
Louise

Gu va nice det låter. Snygga ni va i de där dräkterna, du borde alltid gå runt i en sån där. :P

2010-05-16 @ 14:00:27
Ida

Du verkar ju ha de hur bra som helst! Roligt med bilder men de motsvarar ju sällan verkligheten till fullo. Särskilt inte utsiktsbilder, de blir aldrig lika häftigt. Coola dräkter btw, haha!

2010-05-16 @ 14:05:37


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Sofie Goes China

Mina kinesiska äventyr

RSS 2.0