Fast pa en Kinesbuss

Text: Sofie & Sandra
Musik: Fangad av en stormvind med Carola

VERS
Vi har aldrig slutat tro
att efter varje natt vantar gryningen.
Det var tills vi klev ombord
pa denna javla buss
som aldrig kommer fram

Kanner doften fran en stinkande kines,
och nu var det faktisk nan som fes

REFR.
Vi ar fast i en kinesbuss,
mot Chengdu.
Och kanske om vi har tur
kommer vi fram den har veckan.
Fast i en kinesbuss,
natt och dag.
Har finns bara obehag
Fast i skiten mitt i ingenstans

STICK
Vi star tillsammans
forenad av vikingakraft.
Vi knuffar bussen for ett stup
och satter den i brand

REFR
Vi ar fast i en kinesbuss!
Fast i en kinesbuss
mot Chengdu.
Och kanske om vi har tur
kommer vi fram den har veckan.
Fast i en kinesbuss,
natt och dag.
Har finns bara obehag
Fast i skiten mitt i ingenstans



Ja. Vi har haft en riktig skitdag idag!

Den borjade klockan 7 imorse da vi klev pa bussen i Songpan som skulle ta oss till Chengdu. 8 timmar skulle det ta, och eftersom resan till Jiuzhaigou hade gatt relativ smartfritt sa tankte vi att det blir nog inte sa farlig. FETT FEL hade vi!

Vi lamnade stan och korde pa leriga grusvagar, som det var ren tur att bussen holl sig kvar pa. Vi tankte att det ar val okej, snart blir det nog asfalt. FETT FEL igen!

Forst fastnar vi i en trafikstockning da inga bilar kom varken fram eller tillbaka. Sedan gar var buss sonder, sa vi far ga ut i leran och vanta pa att de ska laga den. Jag som lamnat mina leriga och trasiga gympaskor i Songpan njot extra mycket i mina sandaler... Fyra timmar efter att vi akt kom vi antligen ivag igen.

Och det var bara borjan. Grusvagen holl i sig i typ 8-10 timmar, och vi stannade och stod still ett flertal ganger. Det skumpade och det var flera ganger vi var sakra pa att bussen skulle tippa over kanten och ner i floden 20 meter ner... Till slut trodde vi att vi aldrig skulle komma tillbaka! Bergen tog aldrig slut verkade det som... Som gradde pa moset var luftkonditioneringen usel sa luften i bussen var varm och syrefattig... Saaa roligt!

Nar vi sedan kom fram 12 langa timmar senare sa bestamde vi oss for att lamna tillbaka vara tagbiljetter till Beijing och flyga istallet. Blir lite dyrare, men vi kan da aka redan imorgon och slipper det mesta av ovadret som ska drabba Sichuanprovinsen, samt att vi slipper 25 timmars resande till... Kanns battre att da spendera lite mer av den lilla id vi har kvar i Kina i Beijing. Sa, imorgon kvall bar det av till vart alskade Beijjan! :D.

Forresten. Om en vecka flyger jag hem. Sug pa den ni! Galet var ordet.  


Kommentarer
pappa

alltid lika roligt att resa

er dag kommer bli en höjdar historia att berätta

2010-05-26 @ 16:34:46
Louise

Skoj! Ni glömde ju andra versen och andra refrängen! Men det var ju tonartsbyte så det väger väl upp. Du får väl tänka positivt och se det från den ljusa sidan, det kunde ha varit värre. Ni kunde ju ha rasat ner i floden ;)

2010-05-26 @ 21:59:41
mathilda

hahahaha... det här (låten) får mig att tänka på en annan.. som skrevs efter en las vegas-helg i göteborg typ 2007. fantastiskt kul!

2010-05-30 @ 21:57:39


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Sofie Goes China

Mina kinesiska äventyr

RSS 2.0