Helgen

Jag och Sandra hade en jattemysig helg tillsammans har i Shanghai!

Fredagen agnades at filmkvall och mys, bara ta det lugnt efter arbetsveckan.

Pa lordagen akte vi in till People's Square och motte upp med Love. Vi satte oss pa eCoffe i parken och njot av en god chocolate milk tea for 6 kronor. Perfekt! Sedan hangde vi i stan och gjorde mest ingenting innan vi akte tillbaka hem och landade i soffan igen ;).


People's Square. Bild: google

Pa sondagen var det jattefint vader, 15-20 och klar himmel sa vi bestamde oss for att utforska Zhongshan Park som ar en av de mest kanda parkerna har. Vi spenderade ett par timmar dar och bara njot av livet dar. Kineser gillar att umgas med varandra i parker sa att ga till en blir en ganska annorlunda upplevelse an hemma. Man ser folk som sitter och har picnic, aker runt i en bat i den lilla kanalen, och flyger med drakar. De aldre sitter i grupp runt sma bord och spelar Majong eller kort. En stor publik samlas runt en dam med rott har och vitsminkat ansikte som sjunger vedervardig kinesisk opera(tycker ni att vasterlandsk opera ar illa skulle ni hora det har!). Barnfamiljerna samlas runt den lilla nojesparken dar det finns karuseller och sockervadd. Snacksen som saljs ar allt fran glass till kokta majskolvar(Sandras favorit!), och sjalvklart instant noodles, eller convinient noodles som det blir om man oversatter fran kinesiska(convinient ar deras favvo-ord!). Da far man en burk med nudlar och kryddor, och sa haller de pa varmt vatten och vips - sa har man en maltid. Det skippade vi dock, och gick ivag en bit pa gatan for lite street food. Det sitter aldrig fel! Idag blev det ett par wraps, som ar som tortilla fast med ett stekt agg i, med sallad, varlok och en korv i. Fettigt, men gott!


Zhongshan Park. Bild: Google.

Sedan akte vi till omradet kring Jing an Temple. Dar gick vi av tunnelbanan och det forsta vi sag var en stor vasterlandsk supermarket! Jag tror inte man kan forsta hur harligt det ar om man inte har bott i ett icke-vasterlandskt land ett tag. Vi blev helt lyriska over fetaost, grekisk yoghurt, mork choklad och lax. Det sistnamda kopte vi till och med och lagade en riktigt lyxig middag :).

Men innan vi akte hem gick vi ut en svang i en liten park och stotte dar pa en av de mest hjarntvattade kineserna hittils. Det hander ofta att kineser kommer fram och vill prata, och inte ofta sager de da nagot om Kinas framsteg de senaste 20 aren, nagot de ar valdigt stolta over. Och det kan man val forsta, nicka och le at. Men den har snubben alltsa. Han borjade prata om Sverige och hur daligt det var - en massa skinheads och sa maste vi ju betala sa himla mycket skatt. I Kina daremot var alla lyckliga och levde tills de var 80(vilket kanske stammer i delar av Shanghai eller Beijing men knappast hela landet). Nar vi inte holl med om att Kinas ideologi ar den basta lamnade han oss med en dramatisk handgest och ett fornarmat "Zaijien!"(Hejda). Knasig gubbe, som sagt.

Nu ar det ny vecka och det rullar pa. Snart helg igen!



Kommentarer
Sandra

Den dar lilla gubben alltsa..

2010-03-23 @ 09:41:57


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Sofie Goes China

Mina kinesiska äventyr

RSS 2.0