Shanghai Expo!

I veckan kopte vi vara biljetter till Shanghai Expo, som borjar om tva veckor. Hor man nagot om det dar hemma? Har ar det precis overallt - pa affischer over hela stan, tv-skarmar med nedrakning, tv-reklam, pa nyheterna... Men sa har de ju forberett for detta i atta ar ocksa!

Det ar alltsa en varldsutstallning, dar en stor del av varldens lander finns representerade och har varsin paviljong. Ett enormt stort omrade har byggts upp till detta, och runt 70-80 miljoner besokare beraknas komma hit under utstallningen som varar fram 1 maj till sista oktober. En sjukt stor grej med andra ord, och det marks!

Forutom att man ser reklam overallt marks det aven pa andra satt. Chinglish som forsvinner, extra sakerhetskontroller i tunnelbanan(nu anvander de vaskscanninggrejen, forut var det mest en prydnad ;)), och nu den senaste veckan en markbart okande mangd vasterlanningar. Idag nar vi satt pa vart stamstalle, en liten nudelrestuarang - sag vi tre vasterlanningar ga forbi! Det kanske inte verkar sa markligt i Shanghai, men i  var stadsdel bor det i princip inga vasterlanningar. Det vart nastan en liten chock, det!



Pa kindergarten har de ocksa haft Expo-relaterade grejer pa gang. Forra veckans fredagsaktivitet bestod, for mina klasser, av att ga runt och dela ut sma lappar till folk dar det stod om expot. Sa sott att se dem springa runt dar i regnet och forsoka bli av med sina lappar(med mig hack i hal, jag var fotograf ;))! Sandras elever fick ga till nagot slags aktivitetscenter for aldre och lara dem engelska fraser om expot. Valdigt kinesiskt!

Sandra och jag har da som sagt biljetter till detta jatte-evenemang och det ska verkligen bli superkul att se! Om tre veckor ska vi ga, langtar som tusan! :)



Kommentarer
Linda

Aldrig hört talas om! :-) Låter dock häftigt, ha så kul! Kram

2010-04-20 @ 11:55:19
URL: http://sonnvik.wordpress.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Sofie Goes China

Mina kinesiska äventyr

RSS 2.0