Lite update

Halva inlagget forsvann nar jag publicerade, vafan! Forsoker igen...

Det ar daligt med datortillgang just nu, sa darav den daliga uppdateringen. Har kommer iallafall lite om vad vi har gjort de senaste dagarna! Tyvarr utan bilder da jag inte vagar lagga in nagra ahr eftersom de forsvann fran minneskortet sist(datorn ar ju pa kinesiska sa jag vet inte hur man andrar installningarna).

Hur som helst.

Vi borjar med fredag - langfredagen, faktiskt - som vart en i det narmaste perfekt dag. Pa morgonen var det paskfirande pa kindergarten. Vi malade agg med barnen och det var asroligt! Det gor vi alltid hemma till pask sa det var fint att fa atminstone en liten tradition har borta :). Sedan vart det lite stafett och sa, i akta kinesisk anda - dvs rorogt och hogljutt!. Efter det fick vi veta att vi kunde ta ledigt pa eftermiddagen - perfekt tankte vi, da kan vi ju aka in till stan och traffa Evelina, Sandras van fran Sverige som var och halsade pa, och Anja som var i Shanghai over dagen. Vi shoppade lite Converse(fejk saklart, vad trodde ni?), och sedan gick vi till Antique Market, och det ar ett underbart stalle det! Det ar en gatumarknad som saljer en massa antika kinesiska grejer sasom malningar, porslin,  pinnar, smycken etc. Fejk saklart, men anda fint! Jag utokade min pinnsamling med tre jattefina par :).

Pa kvallen var det sedan dags for utgang och det vart nog bland de roligaste utekvallarna vi har haft har! Och det ar inte illa det, utelivet i Kina ar ratt fantastiskt. Vi gick till en klubb som hette SIN(bara namnet ar ju underbart ;)) da vi fatt erbjudandet 10 drinkar for 100 kronor(ett ratt vanligt erbjudande har). Det lag pa 23:e vaningen, var ascoolt inrett, stort dansgolv och bra musik(mycket Lady Gaga och Nobody far alltid igang oss!). Kan det bli battre?! Tror inte det. Runt fem kom vi i sang efter ett besok pa vart dygnetrunt-oppna ris- & nudelstalle.

Lordagen vart inte sa avancerad av ratt forkalrliga skal. Pa kvallen, som var Evelinas sista i Shanghai, akte vi upp till en skybar pa 68:e vaningen och tog oss varsin god drink. Med utsikt over hela stan satt vi och pratade en stund innan vi tog sista tunnelbanan hem vid elva.

Pa sondagen akte sedan Evelina hem tidigt, tidigt. Jag och Sandra hade en riktig svenskdag inplanerad med besok pa IKEA och svensk filmkvall(med filmer Evelina tagit med sig fran Sverige). Vi tog tunnelbanan till Jing An Temple, dar vi motte upp Love pa Donut King(donuts ar mina nya helgfavoriter, saaa gott!). Sedan tog vi en tretimmarspromenad genom French Concession, de franska delarna av Shanghai, som ar jattemysigt och ratt europeiskt i stilen. Vi kollade sma butiker och bagerier, och hittade Man som hatar kvinnor i en liten DVD-shop. Kanooners. Val framme pa IKEA sedan blev det kottbullar och potatismos, och lite bilar till filmkvallen.

Pa mandagen var vi, lyxigt nog, lediga pa grund av nagon kinesisk helgdag. Vadret var superfint - strax under 20 och sol - sa vi akte in till People's Square och satt och laste och njot i parken. Superharligt! Dar spenderade vi storre delen av dagen innan det bar av hemat igen. Vad vi gjorde dar? HAde filmkvall saklart, vad annars? ;)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Sofie Goes China

Mina kinesiska äventyr

RSS 2.0