Peking och Mongoliet!

Weeeell, vart ska man borja?

Har haft ett fantastiskt lov, och det tog emot att satta sig pa taget tillbaka hit igarkvall... Ar inte helt inspirerad till att undervisa just nu, behover komma in i det hela igen bara tror jag...

Vi akte alltsa dit pa mandagskvallen, och kom dit pa tisdag morgon(halv 7!). Spenderade storre delen av dagen samt kvallen pa vandrarhemmet da jag var magsjuk - perfekt tajming, va? ;). Kunde inte ata normalt pa 6 dagar och hade darfor inte sa mycket energi, sa det vart ett par lugna dagar i Peking innan Mongoliet.

Hangde hemma hos Jamie(fran tyskland) och Anders(fran Sverige), som ar placerade i Peking. De har en supernajs lagenhet dar, inte allt for langt utanfor de centrala delarna. Vi kollade pa film och pratade, var sakert runt 8-10 pers dar och det var verkligen jattemysigt och sa himla roligt att traffa alla igen.

Vi hann med ett besok till Bejijing Zoo ocksa, nagot som jag tyvarr inte kan rekommendera. Man tyckte mest synd om djuren som hade valdigt trakiga inhagnader, vissa av dem satt bara i sma burar. Nej, det var inte varldens basta direkt. Dock ganska fint  som park sett, sa det gjorde ju saken nagot battre.

Lite bilder:

   

1. Deras lagenhet 2. BAra for att bevisa att jag har sett pandor. Det var dock ratt synd om dom, och de sag ganska halvdoda ut... 3. Fin park, ja. 4. Sven

Pa fredagskvallen begav vi oss da till Mongoliet, en till 12-timmarsresa. Harligt! Men liggvagn har ar faktiskt skonare att sova pa an de hemma. Tagen gar langsammare sa det ar inte lika skakigt. Ratt bekvamt till och med!

 

1. Kupen 2. Resten av vagnen, full med TTC:are. Mysisch!

Direkt nar vi kom fram akte vi ut till "the grasslands", vilket jag antar kan oversattas som stapp. Dar at vi forst helstekt lamm i ett av talten. De hade som en slags ceremoni innan vi at, tva av oss kladde ut sig till Kung och Drottning och sa spelade de nagon salgs musik och grejer. Svart att beskriva, det maste nog ses...

 

Sedan gav vi oss ut igen for att rida pa mongoliska(?) hastar! Det var ratt kallt och blasigt, men otroligt haftigt. Tyst, helt ode och till synes oandligt. Hastarna foljde sin ledare och det var mest bara att sitta dar. Efter halva vagen pausade vi och fick lite mongoliska snacks och mjolkte, och sedan red vi tillbaka igen. Var ute i totalt 2 timmar, en riktig upplevelse! Var mest skritt och trav, men fick lite galopp ocksa vilket var otroligt harligt.

Hade inte med mig kameran nar vi red, men har ar en bild pa ett par av hastarna och miljon dar... Som ni ser otroligt klar, bla himmel och luften var harligt torr och kall.



Pa kvallen madde jag inte sa bra sa jag stannade pa hotellet, men pa sondag var det battre som tur var. Da bar det av till oknen, och det var verkligen riktig oknen med sanddynor och allt. Sa sjukt haftigt! Kandes lite som nar man ar i fjallen. Det var lika tyst, samma torra, kalla luft och starka sol - men med sand istallet for sno...



Efter att ha klattrat upp for sanddynerna(sjuuuukt jobbigt) sa akte vi med nagon slags stor okenbil over sanddynerna. Stannade till pa tre stallen; vid ett par sandskulpturer, ett okenhotell med golfbana, samt en liten liten sjo.. Haftigt!

   

1. Bilarna vi akte i 2. Pa "okenhotellet". Stugorna man ser i bakgrunden ar alltsa rum man kan hyra!. 3. Jag och Anja. 4. "sjon".

Sedan var det dags att rida kameler! Efter gardagens ridande hade alla ratt ont i rumpan, men kamelerna var betydligt mindre skumpiga, de tog det lungt och det var riktigt avkopplande, faktiskt! :)

  
1. Man maste ju bara alska Chinglish :P 2,3. Pa kamelen!

Sedan akte vi pa nagon slags slade ner for sanddynan, tog linbanan tillbaka och akte tillbaka. Otroligt haftig upplevelse!

  
1. Down we go! 2. Har klattrade vi upp/akte vi ner. 3. Sa har ser man ut nar man ramlar pa vagen ner, haha!

Pa kvallen var det karaoke vilket var najs, en valdigt god buffe till det dessutom! Mongolisk mat ar god! De har till och med brod som inte ar sott, vilket man inte kan saga om resten av Kina.

Sista dagen spenderades pa ett museum och tempel. Nu nar jag har laddat upp minst 20 bilder sa far det dock vara nog, det kommer kanske senare ;). Templet var dock jattefint och kandes med autentiskt jamfort med lamatemplet i Peking.

Sedan var det dags att saga hejda och aka tillbaka till Peking. Kort och intensivt, men valdigt roligt och otroligt haftigt! :) Ar glad att jag akte.

Efter det hade vi da 3 dagar i Peking. Bodde hemma hos Anders och Jamie vilket var supermysigt. Forsta kvallen gick vi ut och at, alla som var kvar i eller bor i Peking och sedan tog vi ett par drinkar tillsammans. Supertrevligt! Drack varldens godaste drink for ovrigt, mango mojito! Det var Happy Hour sa den kostade dessutom bara 25 kronor, wei! Vart inte sa sent, men valdigt trevligt och avslappnat.

Pa torsdagen fick jag antligen traffa Sandra igen, som varit tillbaka i Sverige en vecka. Hade saknat henne massor sa det var sa kul att se henne igen! Vi gjorde mest ingenting pa eftermiddagen, och sedan hade vi lite filmkvall hemma hos dem. Sedan akte hon ivag till sin nya placement i Shenyang tidigt pa morgonen.

Pa torsdagen akte vi in till sanlitun(centrala peking med bargata och shopping), dar jag kopte lite dvd:er, en bok(stieg larsson hade dom! haha), samt ett par snygga boots for endast 100 kr. Jag ar sa bast pa att pruta, fick ner dom fran 550 till 100. Jag ager.

Sedan tillbaka till lagenheten, lite middag och en film innan vi akte in till taget och akte tillbaka.

Nu kanns det som sagt lite motogt att borja jobba igen, men efter lite vila och ett par dagars aterhamtning sa ska jag nog vara i form igen :).

Nu ska jag se nya greysavsnittet, yay! :)

p.s. mamma - har mejlat om skype, kolla! :) d.s.



Kommentarer
Alina:)

Hello Smoodie!

Well, this time it will work!

The pictures look amazing!

Camel Riding is awesome,isnt it?

Well, I miss you, hope we can meet in Shanghai soon!

ALina:)

2009-10-09 @ 08:17:38
Yougurt(?) smoothie

Hiii banana smoorthiiiie! How are you? Was the trip back OK?



Was so nice to c you again, but it also made me miss you even more...



Shenyang is amazing, I really love it! We have a skiing resort 1h away,we can go horseback riding and we also have a really good gym over here!!



You have to come ans visit me...



BAMSEKRAM

2009-10-09 @ 11:39:04
Sofie

Alina: yay, it worked ;) Yeah we have to meet soon! Hopefully i can come to shanghai soon or we can go to nanjing together, wei! :)\

Sandra: yay later helt underbart, saaa glad for din skull! Fish kommer bli sa avundsjuk pa din skidanlaggning, haha! Kanske kommer upp i januari da sa kan vi borja var resa dar? Vi maste prata mer om det, mejla nar du har tid sa kanske vi kan horas pa msn eller skype i veckan? KRAM!

2009-10-09 @ 12:16:36
URL: http://sofiegoeschina.blogg.se/
mamma och Louise

Meeeeen va häftigt du har haft det. vi vill också åka släde nerför sanddynor. Vi hörs på skype, mailar. Kram

2009-10-09 @ 16:01:56
Ida

Gaaah! Vad äckligt kul och spännande du verkar ha de och nej, jag skulle inte vilja byta plats med dig! Haha älska btw reglerna för att rida kamel "The pregnant woman or the drunken man is not allowed to ride the camel." haha!

Men vi får höras senare på skype så att jag får höra alla detaljer!

2009-10-09 @ 16:27:04
Emma

Wow, vilken upplevelse och vilken vecka du måste ha haft. Massor med skoj ^^

2009-10-18 @ 23:58:01


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Sofie Goes China

Mina kinesiska äventyr

RSS 2.0