Jul i Beijing!

Sadar, da var man tillbaka i Taixing efter tre underbara dagar i Beijing. Taixing tog emot oss med ett mysigt stromavbrott vid tretiden igar. Rummen var nastan lika kalla som ute, dvs runt 5-10 grader kanske. Som tur var kom strommen tillbaka vid 5-tiden...

Hur som helst - julen. Det var utan tvekan den konstigaste julen jag har upplevt, men den vart inte sa pjakig anda. Mycket tack vare de fina manniskorna jag firade med. Man blir som en liten familj har!

Tom och jag kom fram kl halv sju pa morgonen efter tio timmars tagresa. Later kanske jobbigt, men det ar riktigt behagligt att sova pa tagen har. Det var dessutom varmt i kupen sa jag sov nastan battre an i min sang i Taixing... Sedan tog vi tunnelbana och buss hem till Jami(fran tyskland) och Anders(fran Sverige). Dar lag dessutom Sandra och Melanie(fran tyskland) och sov, och senare pa dagen kom aven franska Blandine och joinade oss. Riktigt mysigt och roligt gang!

Vi borjade dagen med ett besok till IKEA. Dar gick vi runt och kollade och hamnade i restuarangen. Gissa om Sandra och jag(Anders jobbade) blev glada nar vi sag att de salde jultallrikar med svensk julmat? Julskinka, lax, kottbullar - allt man behover! Och for endast 17 kronor...


Den delikata jullunchen, komplett med julmust!


Tom och Sandra gjorde tummen upp!

Efter det akte vi tillbaka till lagenheten dar vi spenderade resten av dagen och bara hade det mysigt, sa som man ska pa julafton. Vi hittade nejlikor pa deras supermarket som vi satte i apelsiner, sa det luktade harligt juligt dar inne. Jami och Anders hade dessutom pyntat fint med stor julgran, massa glitter och sjukt manga ljus. Mysigt var det! Spenderade eftermiddagen med att se ett par filmer, spela kort, snacka och bara ha det trevligt!


Juligt!(Vi tog slut pa apelsinerna sa vi drygade ut med mandariner, haha!)


Lite suddig bild, men den far duga(Tom fick visst ett chockerande sms precis nar bilden togs, haha!)

Notera alla juliga godsaker dar pa bordet! Fick med oss en hel del fran IKEA; julmust, glogg, pepparkakor, aladdinask, julskum, julknacke och sa kopte vi en massa mandariner.

Framat kvallen hade vi julklappsutdelning vilket ledde till en del skratt. Vi hade ju kopt varsin present for 15 kuai(lika mkt i kronor) och nar man gor  sant brukar det bli lite skamtsamma saker. Blandine fick sma bestick dar skaften var sma grisar av Tom, Melanie fick rosa oronmuffar av mig, etc... Roligaste reaktionen var dock Anders, som fick Jamis present. Den bestod bl.a. av en burk lask som tydligen skulle vara jattegod. Han tog upp den, sag lite forvirrad ut - vad sager man om en san julklapp - och sager sen: "Oh, it's see-through!" Hahaha...

Till middag at vi(valdigt god!) pizza, nog den konstigaste julmat jag atit, haha! :P

Pa fredagen akte vi till Sanlitun(centrala Beijing med shopping och barer) for att aka skridskor. Det blaste dock kallt sa vi bestamde oss for att skippa det. Istallet skulle Anders ta med oss till ett narliggande Art district. Det visade sig dock vara en ode plats med mest ingenting, haha. Anders havdade dock att det nagra veckor innan funnits en massa grejer dar. Vi andra fick oss ett gott skratt at det hela!

Efter det blev det en mysig fika pa Starbucks och sedan delade vi pa oss. Anders och Tom akte tillbaka till lagenheten och Jag, Melanie och Sandra gick till Lilys Nails dar vi spenderade 1,5 timme med olika behandlingar. Sa himla lyxigt! Jag korde pa en pedikyr, exfoliation(bortskrapning av all dod hud), fotinpackning samt nackmassage. Allt detta for 130 kronor! Sjuuukt najs.

Sedan tog vi en taxi(vi var pa lyxhumor sa vi skippade bussen, haha!) tillbaka for att gora iordning oss for kvallen. Vid sju gick vi och at tillsammans pa en mysig restuarang i narheten och sedan drog vi in till Sanlitun och Pure Girls Bar(vart favvostalle med drinkar for 10-20 kronor). Dar stannade vi dock inte sa lange. Eftersom det var juldagen och mycket folk ute sa ville alla stallen ha extra betalt for sittplats vid de storre borden, mycket irriterande! Vi hittade dock ett stalle till slut och hade en riktigt rolig och stundtals flippad kvall. I sang kom vi runt halv sju pa morgonen.

Lordagen spenderades logiskt nog i soffan med Pizza och lagom djupa filmer som Den nakna pistolen och He's just not that into you. Kanske later som sloseri med tid nar man bara har ett par dagar i Beijing men det var en supermysig dag. Vi har alla sett ratt mycket av Beijing redan sa den har resan umgicks vi mest med varandra och hade jattekul. Nastan alla TTC:are ar roliga och harliga manniskor sa det ar lika kul att ses varje gang. Saknar att inte ha fler har i narheten, men men... Bara tre veckor kvar i Taixing nu, weeeei :D.

Pa lordagskvallen tog Tom och jag taget tillbaka till Yangzhou, en stad ca 1,5 timme harifran(Taixing har ju ingen tagstation). Vi spenderade formiddagen dar och at glass pa Dairy Queen, besokte ett tempel/buddhistmuseum och at god vasterlandsk mat. Vid tre var vi hemma i Taixing igen efter en fantastisk helg!

Bilder kommer, min kamera dog typ efter julafton sa jag vantar pa fler fran de andra! Ska kopa en ny kamera i Shanghai, det hanns inte med nu i helgen...



Kommentarer
Ida

Va kul du verkar ha haft de hörrö!!

2009-12-29 @ 11:19:21
Ida

Du får ha ett gått nytt år också!!

2009-12-29 @ 11:20:15
Louise

Hej hopp!

kul för dig, hare bra så hörs vi snart!

2009-12-29 @ 11:21:25
mamma

gÅtt nytt år Sofie så hörs vi snart! HARE bra!

2009-12-29 @ 11:23:53
pappa

God Jul och gÅtt nytt år!!!!

2009-12-29 @ 11:25:54


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Sofie Goes China

Mina kinesiska äventyr

RSS 2.0